Activiteiten
Winterwerkprogramma
 

WORLD SERVANTS 2020
Kijk ook eens op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/WSWjelsrypWinsum/

Of op onze actiepagina: https://www.worldservants.nl/wjelsrypwinsum

Hier even een update van de World Servants actiegroep. Wij hebben inmiddels bericht gehad over onze projecten in Rwanda en Sierra Leone. Helaas kan de reis deze zomer vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Erg vervelend maar ook wel geruststellend.

Maar er is ook goed nieuws. In de zomer van 2021 zullen wij alsnog afreizen naar Rwanda en Sierra Leone om te bouwen aan verandering! De vliegtickets kunnen verschoven worden naar volgend jaar en dan zullen wij alsnog op project gaan. De projecten zullen hetzelfde blijven maar worden dus een jaar uitgesteld.

Door het uitstellen komen er natuurlijk ook wel wat meer kosten bij waarvoor we nog meer acties zullen gaan voeren zodra het weer kan! Wij willen jullie graag bedanken voor alle steun die we tot nu toe al hebben gekregen! Jullie gaan de komende tijd weer van ons horen en we hopen dat we dan weer op jullie hulp mogen rekenen.

Namens actiegroep Wjelsryp/Winsum,
Wianne

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WINTERWERK

Christelijke meditatie: Maandag 26 oktober om 19.30 uur, in de Mariakerk

Ouderenmorgen: dinsdag 27 oktober en woensdag 28 oktober. groepen opgesplitst.

Christelijke meditatie: maandag 2 november om 19.30 uur, in de Mariakerk

Kleasterkuier: woensdag 4 november om 9.30 uur, in Jorwert met ds. J. Hilverda

Christelijke meditatie: maandag 23 november om 19.30 uur, in de Mariakerk

Jeugd 16+ WORLD SERVANTS
Voor info Froukje 06- 10767736 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Elisabeth bode wordt ook in onze dorpen uitgegeven. Uiteraard is het voor ons moeilijk in te schatten wie hier prijs op stelt om deze te ontvangen. De Elisabethbode is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Als er inwoners zijn in onze gemeente die ook een Elisabeth willen ontvangen dan kan men dit aangeven bij Froukje Faber 0517-341332 of voffDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aan de Elisabeth bode zijn geen abonnementskosten verbonden, maar om de verspreiding in stand te houden stellen wij een vrijwillige bijdrage zeer op prijs. U kunt uw bijdrage storten op bankrekening nummer: NL09RABO0371002583


Wat zou jij voor de kerk/gemeente kunnen betekenen?
Wij als streekgemeente Lank Meamert zijn op zoek naar mensen die hun talenten voor de gemeente willen inzetten in wat voor dan vorm ook. Dat kan binnen of buiten de kerkenraad. Bedenk dat vele handen het werk lichter maken. Wij denken dan bijvoorbeeld aan diaconaal/pastoraal werk, jeugdwerk, speciale commissies voor eredienst en andere activiteiten, enz.
Ben je:
· Enthousiast
· Open
· Gesprekspartner
· Inzetbaar
· Vol nieuwe ideeën
· Bereid ons team/gemeente te versterken

Laat het ons weten. We horen graag van je.

Namens de kerkenraad Lank Meamert
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                          


VACATUREBANK
In de gemeente is er van alles te doen en te regelen. De kerkenraad is hier het hele jaar druk mee en zou best een paar extra handen kunnen gebruiken. Wij begrijpen dat niet iedereen in de kerkenraad wil of kan meedraaien, maar wellicht zijn er gemeenteleden te vinden die zich buiten de kerkenraad willen inzetten voor een specifieke taak of klus. Daarom vindt u hieronder een aantal vacatures voor dat soort werkzaamheden.

Leden liturgiecommissie
Vind je het leuk om mee te denken over de invulling van bijzondere diensten? Of zou je wel eens een vesperdienst, een Taizédienst of iets heel anders willen organiseren? Meld je dan aan om daar handen en voeten aan te geven. Onze predikant, de mensen uit de kerkenraad en de mensen van de cantorij denken graag met je mee.

Organisatie simmer- en wintersjongen en de kerstzangdienst in Winsum
In september en februari wordt elk jaar het simmer- en wintersjongen georganiseerd. Dit vindt afwisselend in de dorpen van Spannum, Winsum, Easterlittens, Baard, Baaium en Wjelsryp. Op kerstavond wordt traditioneel een kerstzangdienst gehouden in de Mariakerk van Winsum. Deze diensten worden altijd positief ontvangen en goed bezocht. Wij zijn op zoek naar gemeenteleden van Lank Meamert die mee willen helpen deze diensten te organiseren.

PR en communicatie
Ben jij jong van geest, creatief met multi media en beweeg je je vlot op de diverse sociale media? Dan zou jij misschien met ons mee willen denken en ons adviseren over hoe wij als gemeente op een moderne manier de verbinding kunnen zoeken met mensen binnen en buiten onze gemeente.
Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Even bellen kan ook: Annalies Woudstra (0517-342226) of Sietze Greidanus (0517-342329)