Activiteiten
Winterwerkprogramma

i.v.m. het coronavirus zijn alle activiteiten tot 1 juni komen te vervallen

WORLD SERVANTS
Kijk ook eens op onze facebook pagina: https://www.facebook.com/WSWjelsrypWinsum/

Of op onze actiepagina: https://www.worldservants.nl/wjelsrypwinsum

MAMA AFRICA FOR GAMBIA
Samen gezellig, onder het genot van een kopje koffie, baby dekentjes en mutsjes maken voor de stichting Mama Africa for Gambia.Elke 1e donderdag van de maand in de Anna Tsjerke. Inloop vanaf 9.30 uur. We gaan tot ongeveer 12.00 uur door. Alleen in de maanden december en januari is het in de tweede week van de maand i.v.m. de feestdagen.Er is eventueel garen te verkrijgen in de kerk. Ook brei- en haaknaalden kun je hier lenen. Neem je zelf garen mee, let er dan op dat hier geen wol in zit. Katoen of acryl is natuurlijk prima. Alle dekentjes en mutsjes kunnen ingeleverd worden bij Ytsje Smink. Kun je niet handwerken maar wil je wel gezellig een kopje koffie meedrinken ben je ook van harte welkom. Heren mogen natuurlijk ook komen.Gé, Hillie en Simone

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WINTERWERK

Ouderenmorgen
Dinsdagmorgen 10 maart zijn we weer welkom in het Marialokaal, om 10.00 uur worden wij er verwacht. Voor het eerst zal ons onderlinge gesprek gaan over de betekenis van de Islam, de tweede godsdienst in Nederland (na het christendom). Wat zijn de verschillen, wat de overeenkomsten tussen deze twee grote stromingen.

Mannenavonden in 2020
We gaan enkele mannenavonden houden dit seizoen. Met zijn vieren Piet Smink, Tjerk Swart, Cees van Rijn en Tjeerd de Haan hebben we hier vorige week over gesproken. De eerste keer op donderdag 30 januari 2020 om 20.00 uur hebben we vooralsnog een open agenda. We willen het hebben over wat ons overdag bezighoudt. En ook wat ons bezig houdt of zou kunnen houden met ons geloof, ons praktisch geloof.

“We hebben het er dan even over”, om zomaar te zeggen

Op deze eerste avond gaan we ook kijken wat we een tweede avond kunnen doen met z’n allen.

Je bent van harte welkom!
We zijn dan in één van de ruimtes van de Anna Tsjerke, om 20.00 uur op
donderdag 30 januari 2020
donderdag 20 februari 2020
donderdag 19 maart 2020
en mogelijk donderdag 16 april 2020

Namens Piet, Cees, Tjerk en mijzelf. Tjeerd de Haan 06 536 810 17

Vrouwenavond
Hoi Vrouwen We hebben drie fijne vrouwenavonden gehad in het voorjaar. Het lijkt ons mooi om een vervolg te geven aan deze avonden. Ons idee is om drie avonden in het najaar en drie avonden in het voorjaar bij elkaar te komen. Je bent van harte welkom op donderdag 10 oktober om 19.30 uur bij Froukje, Tsjerkebuorren 5 in Winsum.

Hartelijke groet, Froukje en Ria

Voor de jeugd

Club voor groep 5 t/m 8 In het komende seizoen is er weer op vrijdagavond club, waar we leuke dingen doen zoals figuurzagen, knutselen, sinterklaas vieren, playbackshow enz. Sommige activiteiten zijn gezamenlijk en voor de rest wordt het opgedeeld in twee groepen, groep 5/ 6 en groep 7/ 8. De club begint zoals altijd met de Tri-axy een gezellige gezamenlijke spelletjesavond. Deze is dit jaar op 11 oktober om 19.00 uur.
Club wordt gehouden in het jeugdhonk van de Anna Tsjerke. De leiders zijn Ulbe en Bontje. Club is voor alle kinderen uit het dorp!!!! Om je op te geven of voor vragen mag je/u altijd contact opnemen met Bontje 06-25157748 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Club voor jeugd 12 /13- 14/15 jaar Samen met jullie willen we graag in het komende seizoen om de drie/vier weken op de vrijdagavond een paar gezellige uurtjes beleven met spel /creatief/ een uitje ….. Of juist iets wat jullie zelf inbrengen!!!

Jeugd 16+ WORLD SERVANTS 2020 !!!
Zoals jullie misschien wel weten gingen de afgelopen zomer van 2019 een groep jeugd uit Winsum en Wjelsryp met World Servants naar Zambia en Ecuador. Spreekt dit jou ook aan?
Zeg je ik doe mee! Of heb je nog vragen? We organiseren in het najaar op een zondag weer een gezellige middag om te horen of er weer animo is voor een avontuurlijke reis met World Servants! Deze middag is er ook een verslag van de reizen van het afgelopen jaar in woord en beeld. Alvast hartelijk welkom! Jullie horen nog de datum. Natuurlijk is daarvoor heel veel geld nodig en worden er allerlei aces georganiseerd. Is voor jou mee gaan op reis geen optie maar wil je wel graag mee ace voeren, ook dan ben jij op die middag hartelijk welkom ! Samen iets betekenen voor een ander ….. TOP !!! Voor info Froukje 06- 10767736 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of gewoon lekker chillen….. Waar het omgaat is leuk contact! En natuurlijk is iedereen welkom! Voor info: Fokelien: 341853 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Froukje: 342056 / 06 - 1076 7736 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mediteren op de maandag in de Mariakerk

Vanaf 3 februari is er élke maandagavond een korte bijeenkomst in de Mariakerk in Winsum. Na een inleiding en een eenvoudige oefening gaan we de stilte in. We beginnen stipt om 19.15 uur, 10 minuten eerder gaat de kerk open. We sluiten af om 19.45 uur precies. De stiltebijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die verlangen naar meer verstilling in hun leven. Dankzij de vloerverwarming in de kerk is het er niet koud, eventueel kunt u een fleecedekentje meenemen. Aanmelden mag maar hoeft niet.

Kleasterkuier in Jorwert op de woensdag

Iedere woensdagochtend is er om 09.30 uur een korte viering in de kerk in Jorwert, georganiseerd door Nijkleaster. Er is koffie of thee met kleasterkoeke. Daarna is er een wandeling rondom Jorwert die rond 12.30 uur afgesloten wordt met een zelf meegebrachte lunch. Stilte, bezinning en verbinding zijn de belangrijke thema's . U bent altijd welkom, ook als u alleen de viering mee wilt mee maken of als u niet aan de kleasterkuier mee kunt doen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nijkleaster: www.nijkleaster.frl of bij ds. J. Hilverda.

Groeigroep

Op dinsdag 8 oktober hopen we weer te beginnen met de groeigroep; samen bezig zijn met de bijbel (Gods woord) en elkaar versterken in het geloof. We komen bij elkaar om 19:30 uur in de Anna Tsjerke. Iedereen is van harte welkom. U kunt zich aanmelden bij W. Grit. Telefoon: 342050 Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook kunt u zich opgeven via het opgavestrookje, maar u mag ook op 8 oktober a.s. langskomen. Graag tot dan!
Gespreksgroep 30+
Voor jonge mensen vanaf een jaar of dertig die elkaar nu en dan ontmoeten om te spreken over wat hen bezighoudt. Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld: Opvoeding en traditie - wat geef ik door en wat laat ik los? Wat geloof ik zelf nog? Hoe kijk ik naar de toekomst van de wereld, het werk, mijn relaties? Het streven is om een keer in de maand bij elkaar te komen, bij een van de deelnemers thuis. Voor info: ds. Jurjen Hilverda of ds. Anja Donker-Kremer

Alpha
Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om in circa en bijeenkomsten en een weekend op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!
Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 280.000. Alpha is gras. We beginnen met een gezamenlijke maaltijd (hier wordt een vrijwillige bijdrage voor gevraagd)
Bij voldoende deelname beginnen we met een nieuwe Alpha cursus. Hebt u nog vragen of wilt u zich opgeven, dan kan dit bij Froukje Beuckens (06-10767736) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sjong mar mei
Ook dit jaar hebben we weer verschillende gelegenheden om samen te zingen. De eerste in de reeks van drie is zondagmiddag 13 oktober 16.00 uur in de Anna tsjerke. Hier zullen we allemaal liederen uit de bundel van Johannes de Heer zingen onder begeleiding van Anne Aardema op het orgel. Dit is een samenkomst om naar uit te kijken.
De tweede bijeenkomst wordt georganiseerd voor alle inwoners van Winsum, Wjelsryp, Spannum, Baard, Easterlittens, Iens, Baaium en Tsjom. Dit is het inmiddels bekende Wintersjongen in de kerk van Baaium. Zondag 26 januari 2020 vanaf 10:00 uur hopen we allen weer bijeen te komen.
De derde in onze reeks Sjong mar mei is de Paaszangdienst. Deze is traditiegetrouw in samenwerking met het korps C.M.V. Oranje uit Spannum. Na de korte dienst wordt en een koffie concert gegeven waar alle aanwezigen kunnen genieten van het prachtige klanken van het korps. Maandag 13 april 2020 vanaf 10:00 willen wij u graag begroeten in de Anne Tsjerke.

Help, ik lees de Bijbel! Een introductiecursus
De Bijbel is een boek dat veel oproept, zowel positief als negatief. In deze cursus gaan we kijken naar de achtergronden en ontstaansgeschiedenis van dit meest verkochte (maar minst gelezen) boek. Wat doen de verhalen met ons, wat is van waarde, wat kunnen we met een gerust hart naast ons neerleggen, is er een rode draad te ontdekken? De data: 19 november, 10 december, 7 januari, 4 februari, 3 maart, 31 maart, steeds op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Locatie: Marialokaal, Winsum. Opgave graag via het opgavestrookje.

Elisabethbode

De Elisabeth bode wordt ook in onze dorpen uitgegeven. Uiteraard is het voor ons moeilijk in te schatten wie hier prijs op stelt om deze te ontvangen. De Elisabethbode is een magazine dat ingaat op actuele geloofs- en levensvragen van mensen van vandaag. Als er inwoners zijn in onze gemeente die ook een Elisabeth willen ontvangen dan kan men dit aangeven bij Froukje Faber 0517-341332 of voffDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aan de Elisabeth bode zijn geen abonnementskosten verbonden, maar om de verspreiding in stand te houden stellen wij een vrijwillige bijdrage zeer op prijs. U kunt uw bijdrage storten op bankrekening nummer: NL09RABO0371002583

Psalmen om mee te leven
Samen psalmen lezen is een prachtig en spannend avontuur. Hoewel de gedachten en gevoelens van de bekende en onbekende dichters soms vreemd en zelfs afstotend zijn, weten ze ook iets in ons te raken dat met ons hart, ons geloof en onze relatie met de Eeuwige te maken hee. Onbevangen, hard en eerlijk geven de psalmisten zich zelf in hun gebed. Van hun schat aan inzichten en ervaringen kunnen we nog steeds leren. De data: 13 januari, 27 januari, 10 februari, 24 februari, steeds op de maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur in het Marialokaal in Winsum. 

Dagtocht naar Oost-Groningen

Op zaterdag 25 april 2020 gaan we voor de 2e keer een reis maken naar Oost-Groningen. Opnieuw worden we ontvangen door de Protestantse Gemeente Winschoten, in de oude middeleeuwse kerk op het Marktplein. Onder leiding van een stadsgids maken we een wandeling door het centrum waarin nog veel herinnerd aan de joodse bevolking die Winschoten ooit rijk was. Ook een tocht door het Groninger landschap met zijn monumentale boerderijen staat op het programma. Kosten: €45,- (reis, koffie, lunch). Opgave mogelijk via het opgavestrookje.

Voor opgave en informatie over bovenstaande activiteiten:

ds. J. Hilverda, tel. 0517234271 / email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wat zou jij voor de kerk/gemeente kunnen betekenen?
Wij als streekgemeente Lank Meamert zijn op zoek naar mensen die hun talenten voor de gemeente willen inzetten in wat voor dan vorm ook. Dat kan binnen of buiten de kerkenraad. Bedenk dat vele handen het werk lichter maken. Wij denken dan bijvoorbeeld aan diaconaal/pastoraal werk, jeugdwerk, speciale commissies voor eredienst en andere activiteiten, enz.
Ben je:
· Enthousiast
· Open
· Gesprekspartner
· Inzetbaar
· Vol nieuwe ideeën
· Bereid ons team/gemeente te versterken

Laat het ons weten. We horen graag van je.

Namens de kerkenraad Lank Meamert
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                          


VACATUREBANK
In de gemeente is er van alles te doen en te regelen. De kerkenraad is hier het hele jaar druk mee en zou best een paar extra handen kunnen gebruiken. Wij begrijpen dat niet iedereen in de kerkenraad wil of kan meedraaien, maar wellicht zijn er gemeenteleden te vinden die zich buiten de kerkenraad willen inzetten voor een specifieke taak of klus. Daarom vindt u hieronder een aantal vacatures voor dat soort werkzaamheden.

Leden liturgiecommissie
Vind je het leuk om mee te denken over de invulling van bijzondere diensten? Of zou je wel eens een vesperdienst, een Taizédienst of iets heel anders willen organiseren? Meld je dan aan om daar handen en voeten aan te geven. Onze predikant, de mensen uit de kerkenraad en de mensen van de cantorij denken graag met je mee.

Organisatie simmer- en wintersjongen en de kerstzangdienst in Winsum
In september en februari wordt elk jaar het simmer- en wintersjongen georganiseerd. Dit vindt afwisselend in de dorpen van Spannum, Winsum, Easterlittens, Baard, Baaium en Wjelsryp. Op kerstavond wordt traditioneel een kerstzangdienst gehouden in de Mariakerk van Winsum. Deze diensten worden altijd positief ontvangen en goed bezocht. Wij zijn op zoek naar gemeenteleden van Lank Meamert die mee willen helpen deze diensten te organiseren.

PR en communicatie
Ben jij jong van geest, creatief met multi media en beweeg je je vlot op de diverse sociale media? Dan zou jij misschien met ons mee willen denken en ons adviseren over hoe wij als gemeente op een moderne manier de verbinding kunnen zoeken met mensen binnen en buiten onze gemeente.
Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Even bellen kan ook: Annalies Woudstra (0517-342226) of Sietze Greidanus (0517-342329)