Noodhulp slachtoffers aardbeving


12-03-2023 9.30 uur St Magrytkerk Easterlittens

De ramp en de hulp

Op maandag 6 februari heeft een verschrikkelijke ramp het leven van tienduizenden mensen in Turkije en Syrië volledig veranderd. Meerdere krachtige aardbevingen en naschokken hebben een enorme schade aangericht. Duizenden mensen zijn al overleden en vele anderen raakten gewond. Het leven van honderdduizenden mensen in Turkije en Syrië ligt in puin, letterlijk. Heel het land leeft mee met de mensen in Turkije en Syrië. Veel Nederlanders hebben familie wonen in de getroffen gebieden en zijn daarom erg bezorgd. Overal in het land worden inzamelingsacties opgezet en al veel mensen hebben gedoneerd naar Giro555. De steun is hartverwarmend.  De hulporganisaties achter Giro555 werken de klok rond in de getroffen gebieden. Ze helpen onder andere met zoek- en reddingsoperaties en delen eten, drinken en hulpgoederen uit, zoals medicijnen, winterkleding en dekens. Ook staan de organisaties klaar voor zowel medische als psychologische hulp.

Duizenden mensen hebben de ramp niet overleefd, en dat aantal loopt nog steeds op. Daarnaast zijn er tienduizenden gewonden en vele gebouwen zijn ingestort.

Kerk in Actie is direct begonnen met een noodhulpactie voor de slachtoffers in Syrië, omdat we daar via onze partners, lokale kerken, hulp op de juiste plek kunnen geven. Hulp is dringend nodig, want na een bloedige burgeroorlog gevolgd door een diepe economische crisis is dit opnieuw een grote ramp voor een kwetsbaar land als Syrië. De situatie is des te moeilijker omdat de weersomstandigheden belabberd zijn: er valt sneeuw, regen en het is koud. Kerken vangen zoveel mogelijk mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Anderen krijgen dakzeilen waarmee ze zich in hun beschadigde huis zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen neerslag en kou.

Kerk in Actie ondersteunt lokale kerken maximaal vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is. Zondag 12 maart collecteren we voor de zwaar getroffen bevolking van Syrië. Doe mee en geef! Uw steun is dringend nodig. Namens ds. Selimian, predikant van een van onze partnerkerken in Aleppo, zeggen we: “Dank voor uw bezorgdheid, gebed en hulp.”

Terug naar overzicht

Copyright 2024: Lankmeamert Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl