Reis met de Caprice


03-06-2021

Reis met de Caprice in Easterein en Huizum

In 1995 schreef organist, musicoloog en componist Gert Oost de Caprice voor cello en orgel. Naar aanleiding van deze compositie ontwikkelden organist Simon Bouma en Gert’s dochter, celliste en theatermaker Judith Oost, een gevarieerde reeks themaconcerten rond het leven en werk van Gert Oost.
Sinds een jaar volgen zij Gert’s voetsporen en reizen met concerten van Friesland, waar Gert zijn jeugd doorbracht, naar de Randstad, waar zijn carrière zich verder ontwikkelde.
 
Het Friese gedeelte van de tournee wordt afgesloten met twee feestelijke concerten:
Op 20 juni om 16.00 uur in de Martinikerk van Easterein, thema: ‘Liefde voor muziek’, in samenwerking met saxofonist Chris Corstens en acteur Martin de Nooij en op 27 juni om 15.00 uur in de Dorpskerk van Huizum, thema: ‘Leraar en leerling’, in samenwerking met pianiste Philine Coops en celliste Loriane Rychner.
 
Op basis van een persoonlijk verhaal in tekst en muziek, geven Judith en Simon een inkijkje in de duizelingwekkende wereld van orgels en organisten.
Met een uitzonderlijk veelzijdig muziekprogramma, laten zij, vanuit hun eigen achtergrond als organist en organistendochter, horen dat het orgel oneindig veel mogelijkheden heeft. Met zijn vele verschillende klankkleuren kan het instrument, in samenspraak met de cello, de meest uiteenlopende muzikale verhalen vertellen.
Van de sprookjesachtige muziek van Grieg tot het diepe Kol Nidrei van Max Bruch, of de onnavolgbare polyfonie van Bach. Maar ook vrolijke volksmuziek uit de Balkan, tango, improvisaties en natuurlijk de Caprice van Gert Oost, waarmee deze muzikale reis begon...
 
Vanaf 2022 keert de Reis met de Caprice terug naar Friesland met een nieuwe reeks concerten.
Informatie en kaartverkoop: www.barrevoet.nl
 
Reis met de Caprice wordt mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, E.J. Struif Fonds, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Waadhoeke, Gemeente Terschelling, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Bunnik, Iepen Mienskipsfûns, Fonds voor de Podiumkunsten en Ritske Boelema Gasthuis.
 

Terug naar overzicht

Copyright 2021: Lankmeamert Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl