Alpha in Winsum


19-02-2024 19.00 uur Anna Tsjerke Winsum

In de alphacursus gaan we op zoek naar God. 

Wie is God? Wie is Jezus? Wat wil God? Is God vaag? Ver weg en niet persoonlijk? Of juist heel reëel, dichtbij en heel persoonlijk? Wie ben ik dan in Gods ogen? Wat wil God? Wat wil ik …..? In deze cursus gaan we SAMEN zoeken naar antwoorden.
We vinden het belangrijk dat mensen zich vrij voelen om te zeggen wat hen bezighoudt. Daarom zit je iedere week in dezelfde kleine groep, zodat je elkaar leert kennen en het praten makkelijker wordt.
Aan het begin van de avond eten we eerst een warme maaltijd met elkaar. Daarna volgt een video introductie.  Hierna gaan wij in groepjes uiteen, waar onder leiding van 2 gespreksleiders wordt doorgesproken en waar vragen aan elkaar gesteld kunnen worden over het onderwerp van deze avond.
Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je nog nooit in een kerk bent geweest, de kerk en geloof ooit achter je hebt gelaten of dat je van jongs af aan al gelovig bent. Ook jonge mensen worden van harte uitgenodigd.
De cursus wordt wekelijks gegeven om zeven uur. Daarnaast is er een weekeinde waarin we er achter proberen te komen wie de Heilige Geest is. De cursus is gratis. Je betaalt alleen een geringe bijdrage voor het eten en het weekeinde. Ook is er een boek beschikbaar waarin je nog eens kunt nalezen wat er in de video's besproken is. Dat boek, getiteld “Een kwestie van leven”, kost 15 euro. Om de cursus te volgen hoef je dat boek niet aan te schaffen.
 
Opgave: Klaas van Marrum, 06 33434557, vanmarrumklaas@gmail.com
 

Terug naar overzicht

Copyright 2024: Lankmeamert Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl