Stichting Present Leeuwarden


07-01-2021

Goede voornemens voor 2021; past Present daarin?
 
Aan het begin van een jaar hebben we vaak goede voornemens. Meer bewegen en afvallen zijn toppers. Soms hoor je ook: meer aandacht voor de omgeving, voor medemensen.

Is het een idee om eens aan Present te denken? Deze uit de kerken voortgekomen stichting zet zich in voor mensen, die aandacht of hulp nodig hebben. Niet door woorden maar met daden.
Wij slaan een brug tussen mensen, kerken, bedrijven enz. die iets willen geven in tijd, vaardigheden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Denk aan klussen, hulp bij verhuizing of opruimen huis/ tuin. Een voorwaarde is, dat de hulpvrager deze hulp niet kan betalen of een netwerk heeft die deze hulp ook kan geven.
 
Aanbod en vraag worden op een zorgvuldige manier aan elkaar gekoppeld.
Door de corona hebben wij vorig jaar hebben geen 250 hulpaanvragen uitgevoerd, maar 90, waarmee ca. 200 mensen zijn geholpen. De uitvoering is nu hoofdzakelijk door onze vaste ploeg vrijwilligers gedaan binnen de  corona richtlijnen. Hopelijk kunnen wij in de loop van dit jaar weer groepen vrijwilligers inzetten. Meldt u vast aan.
 
Het is een mooie dankbare manier om zorg en aandacht voor de samenleving te geven. Het is ook  een vorm van    “Kerk zijn op maandag”.                                
                           
Doet u mee?  Dat kan door u op te geven als vrijwilliger of groep mensen voor het uitvoeren van een klus. Zeer welkom is ook een éénmalige gift. Beter nog: u kunt  donateur  worden voor bijv. € 25,- per jaar. Bankrek. NL03 RABO 0149 9235 89 t.n.v. Stichting Present Leeuwarden. Wij hebben ongeveer € 50.000,- per jaar nodig om de organisatie goed te laten draaien.
 
Het “goede voornemen” van  het bestuur van Present is om de organisatie uit te breiden  en zo aan de vele hulpaanvragen te kunnen voldoen.  www.stichtingpresent.nl/leeuwarden. 
                                                             
Graag willen wij u meer vertellen over Present. Nodig ons uit op uw vergadering voor een “10 minuten praatje” of een wat langere powerpoint presentatie.
Contactpersoon is Pieter Kooistra voorzitter bestuur. Hij is bereikbaar op tel. 058 2880038 e. mail p.kooistra31@upcmail.nl  
 
                            Help Present Leeuwarden te helpen! 
 

Terug naar overzicht

Copyright 2021: Lankmeamert Privacyverklaring Realisatie: Wmmedia.nl