20  januari  2019  "Les Amis de Gambie"

Door armoede en ziekte hebben 66.000 kinderen in Gambia geen ouders en veilig thuis. Zij staan er vaak alleen voor en worden aan hun lot overgelaten. Stichting ‘Les Amis de Gambie’ zorgt ervoor dat deze kansarme weeskinderen een toekomst hebben, op kunnen groeien in een liefdevolle familie en zich veilig en met vertrouwen kunnen ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen. Daarbij werkt stichting ‘Les Amis de Gambie’ ook aan diverse projecten voor de lokale bevolking, zodat ook zij een betere toekomst tegemoet gaan.

27  januari  2019  Wintersjongen  (Baaium)

03  februari  2019  Water staat Bengalen aan de lippen ( KIA werelddiaconaat  Bangladesh )

In Nederland weten we dat wonen in een rivierdelta gevaar met zich meebrengt. In Bangladesh leven miljoenen arme gezinnen op rivieroevers zonder dijken die hen tegen vernietigende overstromingen kunnen beschermen. Bij cyclonen en wervelstormen spoelen huizen weg en loopt landbouwgrond onder. Collecteer mee om Bengalen veilig te laten wonen! Samen met lokale kerken kunnen we mensen voorbereiden op rampen. We bouwen schuilplaatsen, stellen per dorp evacuatieplannen op, trainen mensen om gewassen te verbouwen die goed tegen storm en zware regens kunnen en bieden direct noodhulp na overstromingen.

17  februari  2019  Droogte overleven in Ethiopië ( KIA )

Ethiopiërs zijn droogte van oudsher gewend, maar door klimaatverandering is het steeds vaker en langer extreem droog. Gezinnen komen in grote nood: water en voedselvoorraden raken op, vee sterft. De strijd om te overleven wordt steeds zwaarder. Samen met de Ethiopische kerk helpen we boerengezinnen om ook in extreme tijden van droogte te overleven. We verstrekken zaden van droogtebestendige gewassen, stimuleren mensen te handelen in bijvoorbeeld zeep of snacks voor extra inkomsten, leggen waterbronnen aan en gaan met houtbesparende oventjes houtkap tegen om te voorkomen dat vruchtbare grond wegspoelt. Collecteer mee, zodat 3.500 gezinnen het komend jaar voldoende voedsel en drinkwater hebben om droogte te overleven.

24  februari  2019   Stichting Present Leeuwarden

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. Het logo van Present beeldt uit waar Present als organisatie voor staat: een brug en een mens met open armen. Bruggen verbinden. Bij bruggen gebeurt wat, kunnen mensen elkaar ontmoeten. Generaties, wijken, straten, buren, collega´s en culturen worden met elkaar verbonden. De verfvegen laten iets van het concrete zien van Present: mensen zijn bereid hun handen uit te strekken naar een ander. De naam ‘Present’ wil zeggen: er zijn voor de ander, als een cadeau, in het hier en nu, de ‘present time’.

03  maart  2019  Aidsfonds

Op de Filipijnen heerst de snelst groeiende hiv-epidemie van de Aziatisch-Pacifische regio, maar er is goed nieuws. De regering maakte op 09 januari 2019 bekend dat president Duterte de HIV and AIDS Policy Act heeft ondertekend. Deze nieuwe wet moet zorgen voor betere toegang tot hiv-tests, medicatie en voorlichting.   Elke 5 minuten sterft een kind aan aids. Jij kunt hier iets aan doen. Bijvoorbeeld door lokale gezondheidswerkers te steunen. Zij zorgen dat kinderen met hiv getest worden en medicijnen krijgen. Met jouw bijdrage kunnen we meer gezondheidswerkers trainen.

10  maart  2019  Cordaid Memisa   ( Moeders maken het verschil !!!) 

Moeders in ontwikkelingslanden hebben moeilijk toegang tot medische zorg. Zwangerschap en geboorte zijn kwetsbare momenten die tot ziekte en sterfte van moeder en haar baby kunnen leiden. De oorzaken zijn vaak te voorkomen met eenvoudige oplossingen.  Cordaid Memisa wil dat alle moeders in ontwikkelingslanden een veilige zwangerschap en bevalling kunnen hebben en dat hun baby’s een gezonde start krijgen.